opleiding post-hbo schoolleider in Hilversum

 Overzichtskoppelingen

Alberdingk Thijm Teachers College

​​​​​​​​​​​​​Leading Beyond Boundaries 

Ben jij docent op een basisschool of middelbare school en heb je ambities als afdelingsleider, teamleider, adjunct, conrector of schoolleider?  ​​​De opleiding, die wordt aangeboden door het Alberdingk Thijm Teachers College, is een praktijkgerichte post-hbo opleiding in Hilversum. De opleiding is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met NHL Stenden Hogeschool en de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN).​

Je wilt:

  • persoonlijk, missie-visie gericht leidinggeven vanuit de waarden van je school
  • Leidinggeven vanuit onderwijsdoelen met focus op leren en persoonsvorming
  • Inzicht in bedrijfskundige processen en strategisch talentmanagement
  • Leidinggeven aan innovaties in je school en
  • Een internationale oriëntatie op onderwijs

Klik hier voor het programma 

Nieuwsgierig?

Neem vrijblijvend en kosteloos deel aan de 0-module, een oriëntatie op de opleiding van vijf inleidingen op de vijf verschillende modules. Je krijgt hiermee een goed inzicht op de inhoud, het niveau en de studiebelasting van de opleiding. De data van de 0-module zijn:

13/5 Missie-visiegericht leidinggeven

20/5 Leadership impact on learning

27/5 Talent- en verandermanagement

3/6 Leidinggeven aan innovatie met ICT

10/6 Strategisch management, financiën en beheer

NB Mogelijk zullen wij de inleidingen online aanbieden, afhankelijk van de situatie op dat moment. Verwachting, in dat geval is, dat de online sessies maximaal 2 uur zullen duren (17.00-19.00u).​​

​Locatie nog te bepalen: Online of ATTC, Van Linschotenlaan 501, 1212 GG, Hilversum

​Studieduur en belasting

​De opleiding duurt 2 jaar. De 'Opleiding tot leidinggevende in het katholiek funderend onderwijs' heeft een studielast van 45 European Credits (ECTS). Dit betekent ongeveer 63​0 uur aan studiebelasting per jaar inclusief contacttijd. De opleiding kiest bewust voor deze studiebelasting en doorlooptijd om jou de tijd en ruimte te bieden je zo goed mogelijk te ontwikkelen. Bovendien willen we de opleiding nauw laten aansluiten op leiderschapsopleidingen op masterniveau.

Coaching

Tijdens de modules van de opleiding word je begeleid door ervaren, bevlogen en praktijkgerichte docenten. Zij begeleiden en beoordelen jouw leiderschapsontwikkeling in de diverse aspecten van leiderschap. Hiernaast krijg je een ervaren schoolleider als coach. Zij beoordelen je niet, maar begeleiden jou bij jouw persoonlijke leiderschapsontwikkeling en bij persoonlijke vragen over leidinggeven en praktijkopdrachten.

​​Instroomeisen en intakegesprek

​Om aan de opleiding te kunnen beginnen gelden de volgende minimum eisen:
  • ​Afgeronde hbo- of wo bacheloropleiding
  • Twee jaar aantoonbare ervaring in het onderwijsveld
  • Voldoende vaardig in de Nederlandse en Engelse taal
  • Een passende werkomgeving en/of relevante functie waarin opdrachten tot op schoolleiders niveau kunnen worden uitgevoerd
  • Een aanbevelingsbrief van je werkgever/leidinggevende indien je nog geen leidinggevende functie vervult

Voor toelating tot de opleiding vindt een intakegesprek plaats. In dit gesprek komen je motivatie, je vooropleiding, je huidige functie en ambities aan de orde.


​Start van de opleiding en tussentijds instromen

​De opleiding start in september 2020, de oriënterende 0-module van vijf inleidingen op de modules start in april 2020​ (op woensdagen van 17.00-20.00u). Tussentijds instromen kan ook bij de start van elke nieuwe module, 

De colleges/lessen zijn op dinsdagen van 17.00-21​​.00u. Afhankelijk van de module zijn er ook enkele tweedaagse sessies op een vrijdag en een zaterdag. De locatie is in Hilversum en makkelijk bereikbaar met openbaar vervoer.

Afronding

Wanneer je de opleiding succesvol afrondt, ontvang je het diploma ‘Leidinggevende in het katholiek funderend onderwijs’ op het niveau vakbekwaam. Daarmee ben je ingeschreven in het Abituriëntenregister van de Stichting Post Hoger Beroeps Onderwijs (SPHBO). Met de opleiding kun je je inschrijven in het Schoolleidersregister PO en VO.

​​​​Fact sheet

tc

Post-hbo, leidinggevende/schoolleider vakbekwaam 

Registratie​

SRPO_vignet_kleur_basisregistratie.jpg


Variant & duur

Deeltijd, 2 jaar 

Taal

Nederlands en Engels

Start 0-module (oriëntatiefase)

13 mei​ 2020

Start opleiding

8 ​September 2020, instromen na 1 september is mogelijk. Neem contact op met: ​j.peereboom@atscholen.nl

Lesdagen & locatie

Dinsda​gmiddag/avond in Hilversum​​​

Kosten

€ 4500,- per jaar inclusief​​ 

​​

​