Onderzoek doen in de school

Onderzoek in de school

Het Alberdingk Thijm Teachers College biedt naast de schoolleid​ersopleiding de mogelijkheid aan om zelfstandig praktijkonderzoek te doen in de school. ​Werk je in het onderwijs (po, vo of mbo) als leerkracht/docent of leidinggevende en wil je op wetenschappelijk verantwoorde wijze iets op jouw school of bredere schoolorganisatie onderzoeken om het onderwijs te verbeteren? Denk bijvoorbeeld aan een onderzoek op het gebied van pedagogiek of didactiek, of rondom een van de speerpunten van je schoolorganisatie, coaching en opleiden en andere gebieden.

Nou dat kan!

Het ATTC biedt in het schooljaar 2019-2020 een module ‘Zelf praktijkonderzoek doen in de school context’ aan met instapmogelijkheden in september 2019 en februari 2020.

Hoe gaat dit in zijn werk?

Je leert vanuit de theorie naar de praktijk hoe jij een gedegen praktijkonderzoek op masterniveau moet opzetten en uitvoeren. Het onderzoek neemt afhankelijk van de omvang 3 tot 4 maanden tijd in beslag. Gedurende het hele traject word je begeleid door ervaren docent-onderzoekers. Het ATTC werkt in deze module samen met de Hoge School Arnhem-Nijmegen. Het resultaat van je onderzoek draagt bij aan de ontwikkeling van het onderwijs in je klas, je school en is vaak ook bruikbaar op andere scholen. Op basis van een intakegesprek kijken we wat nodig is om jouw onderzoek binnen 4 maanden af kunnen te ronden.

Lijkt je dit wat en wil je meer weten?

Neem vrijblijvend contact op met Johan Peerboom (j.peereboom@atscholen.nl) om je verder te informeren.

​​Download het aanvraagformulier 

Aanvraagformulier_Zelf onderzoek doen in de schoolcontext_20190508.docx

Lees hier meer over de ervaringen van twee schoolleiders​​