Aanmelden

We proberen u om te leiden naar de nieuwe website op www.atscholen.nl .

Indien uw browser u niet automatisch doorstuurt kunt u deze link: https://www.atscholen.nl direct aanklikken.

De lessen in het Engels en 21st century skills maken ons onderwijs boeiend: dat is de missie van Merlijn
Pagina-afbeelding
Pagina-afbeelding 1

Missie en visie

Pagina-inhoud 1

​Onze missie en visie...

De kern van het tweetalig onderwijs op Merlijn is het welbevinden en leren van kinderen. Zij leren doelgericht in relatie met anderen. Zij ontwikkelen zich tot zelfverzekerde, zelfregulerende, bewuste, respectvolle en nieuwsgierige mensen.

 

Wij bieden kinderen tweetalig, vakoverstijgend onderwijs dat ertoe doet, aansluit bij de wereld om hen heen en internationaal georiënteerd is. We geven eigentijds onderwijs waarmee kinderen kennis, begrip en vaardigheden kunnen ontwikkelen die passen bij de 21e eeuw.


De ontwikkelingen en activiteiten dragen bij aan deze missie. We werken dit jaar verder aan de speerpunten: tweetalig onderwijs  en 21st Century Skills. Onze belangrijkste uitgangspunten voor het geven van ons onderwijs zijn: het motiveren van de kinderen en oog hebben voor hun onderwijsbehoeften dit zijn dan ook de uitgangspunten voor het maken van plannen. De basisvaardigheden taal en rekenen kunnen zich hierdoor beter ontwikkelen.

We gaan uit van verschillen
Kinderen leren niet allemaal op dezelfde manier of in hetzelfde tempo. De leerkrachten bieden daarom zo nodig extra hulp in de groep. Dit gebeurt op basis van observaties, toetsgegevens en de gesprekken met de kinderen en u als ouders. De instructies passen we hierbij zoveel mogelijk aan. De methodes waar we gebruik van maken bieden extra materiaal. Hiermee kan meer oefenen of juist extra uitdaging worden gerealiseerd.


Omdat de leerkrachten regelmatig ook andere kinderen instructie geven, vraagt dit van alle kinderen een zeer zelfstandige houding tijdens het werken. ICT is daarbij een prima hulpmiddel gebleken. Dat biedt immers bijna onuitputtelijk motiverend oefenmateriaal. We maken daarvoor gebruik van verschillende oefenprogramma's die bij de methodes horen en van adaptieve programma's zoals Rekentuin, Taalzee en Laat eens zien. Voor Rekentuin en Taalzee krijgt elk kind een account van school, hiermee kan ook thuis verder worden geoefend.

We doen het samen met u...
Maandelijks sturen we u een @Nieuwsflits via de email hiermee houden we u op de hoogte van ontwikkelingen en de ditjes en datjes van de school.

Maandelijks laten de groepen zien wat ze aan het leren zijn op het podium in de hal. Iedereen is hierbij van harte welkom! Onder jaaragenda vindt u de presentatiemomenten.

Er is regelmatig persoonlijk contact met u:

  • Augustus nodigen we u uit voor de algemene informatieavond van de groep
  • September voeren we start gesprekken met ouders die nieuw zijn in een groep
  • November nodigen we u uit voor een oudergesprek
  • Januari is er een algemene informatieavond over een speerpunt
  • Februari groep 8 adviesgesprekken voor het Voortgezet Onderwijs
  • Februari de kinderen krijgen hun eerste Sterverslag en portfolio mee naar huis
  • April zijn er oudergesprekken
  • Juni uw kind presenteert wat het heeft geleerd tijdens het afgelopen jaar (vanaf groep 4)
  • Juni een informatieavond waarin we terugkijken op het afgelopen jaar en de plannen voor het volgende jaar laten zien
  • Juni facultatieve oudergesprekken
  • Juli de kinderen krijgen hun laatste Sterverslag en portfolio mee.
Pagina-afbeelding 2
Pagina-inhoud 2


Pagina-inhoud 3