Gap Year South Africa & aanmelden

​​​Na je examen een jaar werken in exotisch Zuid-Afrika? Ben je ondernemend en avontuurlijk ingesteld, wil je vloeiend Engels leren spreken en wat van de wereld zien, voordat je in Nederland aan een academische studie begint, laat je dan eens verder informeren of je in aanmerking kunt komen om een gap year te doen op een gerenommeerde school in Houtbaai, Kaapstad, Zuid Afrika.

Wat is een gap year
Een jaar er tussen uit voordat je aan je universitaire opleiding begint, kan je een waardevolle en uitdagende leerervaring opleveren en, mits goed ingevuld, een betekenisvolle bijdrage aan je persoonlijke ontwikkeling. Een gap year is uniek, omdat je waarschijnlijk maar één keer in je leven hiervoor de gelegenheid krijgt. Je doet substantiële werkervaring op die goed staat op je cv, maar je krijgt ook de tijd om te ontdekken en te focussen op wat je straks verder in je leven wilt gaan doen. Ook heel aantrekkelijk is het feit dat als je wordt geselecteerd, je reis- en verblijfskosten door Alberdingk Thijm Scholen worden vergoed.

Wat ga je doen?
Je draait een jaar mee als docent-assistent op een privéschool.

Wie kunnen deelnemen?
Leerlingen die nu in het eindexamenjaar zitten op Laar & Berg, International School Hilversum en Alberdingk Thijm College. 

Accommodatie, financiën en visa
Alberdingk Thijm Sc​holen vergoedt een economy class retourvlucht Zuid-Afrika. In Zuid-Afrika word je opgevangen door de betreffende school die ook je huisvesting verzorgt op de campus. Het visum moet je zelf betalen maar het Alberdingk Thijm Institute zal je ondersteunen bij de visumaanvraagprocedure. Gedurende de vakantie zul je worden opgevangen door de familie van de student die gedurende die periode in Nederland verblijft. ​

​Aanmelden

Het Gap Year Programma is onderdeel van de Robert Storms Foundation. Aanmelden kan met het aanmeldformulier.

ApplicationForm RSF2016.pdf

​​Het is voor het jaar 2017/2018 nog mogelijk een leerling​ (v) te plaatsen.

​Meer informatie​

teachers camp

Wynberg Girls' High School
Wynberg Boys' High School

Blogs 2016/2017

Ga naar de blog van Thijs Kelder:  http://thijs-in-za.weebly.com of de blog van Janneke Delwel: ​jannesdelwel.tumb​lr.com​

Of de leerling die in 2015/2016 in Zuid-Afrika was: Jeltje Heuperman (ATC: ​ http://jeltjeincapetown.weebly.com/


​Contact

Heb je interesse en wil je meer weten, stuur dan een email naar j.peereboom@atscholen.nl of bel o​p nummer 035 6254475.