Apps in het onderwijs

​​​​​​​​U kunt alle applicaties (apps) rangschikken naar een waarde uit een kolom naar keuze (bijv. vak, doelgroep, prijs, etc.) door te klikken op het pijltje bij de naam van de kolom en te selecteren wat u graag wilt zien. Zo kunt u de apps die u zoekt naar uw wensen filteren. Het is mogelijk om meerdere filters tegelijkertijd te gebruiken.

​​​Deze lijst met apps is geschikt voor toepassing in het onderwijs en gemaakt voor medewerkers van de VSAT, andere belangstellenden kunnen deze lijst ook gebruiken.
Zie de onderstaande tabel inclusief de waarden in de kolommen als advies en wees vooral zelf creatief in het aanbieden van de lesstof/het gebruiken van de apps. Veel apps zijn nog in het Engels, maar ze zijn vaak wel gebruiksvriendelijk.

Prijswijzigingen voorbehouden. ​​​​​


Applicatie
Download
  
Vak
  
Doelgroep
  
Taal
  
Geschikt voor
  
Beschrijving
GratisAardrijkskundePO, VOEngels, Nederlands, Overige taleniPad, iPhone, iPod touch
Houd de wereld in de palm van uw hand. Met Google Earth kunt u naar de verste uithoeken van de planeet vliegen met één simpele beweging. Verken dezelfde satellietbeelden en luchtfoto's als in de computerversie van Google Earth, inclusief high-res afbeeldingen voor meer dan de helft van de bewoonde wereld en een derde van de wereldwijde landmassa.
GratisAardrijkskundePO, VOEngelsiPad
Een digitale atlas van de hele wereld. Met sateliet beelden van 200 beroemde plaatsen. Verder geeft het informatie per land/staat (in de VS). Deze app is te vergelijken met Google Earth, maar de laatste bied meer mogelijkheden.
€3,99AardrijkskundePONederlandsiPad, iPhone, iPod touch
Met deze app leer je spelenderwijs de provincies van Nederland kennen. Er zijn twee scenario’s met verschillende moeilijkheidsgraden: een tijdrace en een oefenscenario zonder tijdsdruk. Bij het oefenen kun je op je gemak alle provincies en steden van Nederland leren kennen.
€1,79AlgemeenPO, VONederlandsiPad, iPhone, iPod touch
Elke leerkracht, docent en trainer zoekt altijd naar nieuwe manieren om zijn lessen of bijeenkomsten in te richten. Het gebruik van verschillende didactische werkvormen draagt bij aan het leerplezier en het leerrendement. Deze applicatie bevat ruim 40 verschillende didactische werkvormen en daarnaast ook nog eens 10 werkvormen die ingezet kunnen worden voor kennismaking. Even schudden met je iPhone en je wordt verrast met een nieuwe werkvorm.
GratisAlgemeenPO, VOEngels, Nederlands, Overige taleniPad, iPhone, iPod touch
Presentatieprogramma (vergelijkbaar met Powerpoint). Je maakt er presentaties mee die er ronduit geweldig uitzien, compleet met diagramanimaties en overgangen. Even aanraken, even tikken, dat is alles. Je presentatie komt geweldig tot zijn recht als je hem schermvullend weergeeft.
GratisAlgemeenPO, VOEngels, Nederlands, Overige taleniPad, iPhone, iPod touch
Tekstverwerkingsprogramma (vergelijkbaar met Word). Documenten maken, bewerken of bekijken is nu altijd mogelijk, waar je ook bent. Pages gebruikt een slimme zoomfunctie om automatisch in te zoomen op tekst terwijl je typt. Zodra je klaar bent, wordt er weer uitgezoomd. Schrijven en bewerken wordt zo wel heel gemakkelijk.
GratisAardrijkskundePO, VOEngelsiPad, iPhone, iPod touch
Een app waarmee je bepaalde omgevingen (bijv. eigen straat/stad/land) kan bekijken en vlug verschillende foto's van plekken die in die omgeving staan kunt bekijken.
GratisAardrijkskundePO, VOEngels, Nederlands, Overige taleniPad, iPhone
Kompas met alle windrichtingen en graden. Commander Compass Lite is praktisch en leuke 3D kompas navigatie met een krachtige toolkit voor buiten. Commander Compass Lite bevat een gyrokompas, kaarten, GPS tracker, speedometer, optische afstandsmeter, visuele sextant, gyro horizon, hoekmeter, hoek berekenaar, 5x zoom sniper scope en camera. Tag, deel, vind en volg je positie, meerdere locaties en richtingen, en alles in real time.
GratisAlgemeenPO, VOEngels, Nederlands, Overige taleniPad, iPhone, iPod touch
Spreadsheet programma (vergelijkbaar met Excel). Binnen enkele minuten spreadsheets maken, compleet met tabellen, diagrammen, foto's en afbeeldingen. Je hebt de keuze uit 250 gebruiksvriendelijke functies. Gegevens invoeren en bewerken via een intelligent toetsenbord.De tabellen en grafieken verplaats je eenvoudig binnen de flexibele werkruimte.
€2,69AardrijkskundePO, VOEngels, Nederlands, Duits, Overige taleniPad, iPhone, iPod touch
De app biedt een overzicht van alle standen van sterren, planeten en manen en herkent sterrenbeelden wanneer je de iPad op de sterrenhemel richt. Ook leuk is de Time Machine, waarmee je de sterrenhemel kunt bekijken op bijvoorbeeld je geboortedag.
GratisBiologie/NatuurPO, VOEngelsiPad, iPhone, iPod touch
LeafSnap is een mooie app die ons de naam van de boom kan vertellen op basis van een gefotografeerd blad van een bepaalde boom. De app maakt gebruik van visuele herkenning software en bevat prachtige hoge-resolutie afbeeldingen van bladeren, bloemen, fruit soorten, bladstelen, zaden en schorsen.
GratisAlgemeenPO, VOEngels, Nederlands, Overige taleniPad, iPhone, iPod touch
De applicatie biedt snelle toegang tot de meeste google diensten (Gmail, Agenda, Docs, Maps, etc.). Maar waar het echt om gaat is de zoekfunctionaliteit. Je kan de zoekterm ook inspreken in plaats van typen.
GratisAlgemeenPO, VOEngelsiPad, iPhone, iPod touch
Deze app slaat webpagina's op voor later gebruik en zorgt er voor dat de tekst optimaal wordt weergegeven op je scherm. Net als bij iBooks is het mogelijk om bookmarks in de tekst aan te brengen, de lettertype en de lettergroote te veranderen of woorden op te zoeken.
GratisBiologie/NatuurPO, VOEngelsiPad, iPhone, iPod touch
Gebruik je touchscreen om circa 29 interactieve structuren te draaien en in te zoomen. Ontdek hoe elk hersenengebied functioneert, wat er gebeurt wanneer het gewond is, en hoe het betrokken is bij mentale ziekte. Van elke gedetailleerde structuur kun je informatie over de functies, stoornissen, schade aan de hersenen, casussen en onderzoeken vinden.
GratisBiologie/NatuurVOEngelsiPad, iPhone, iPod touch
Ontdek de hersenen vanuit de palm van je hand! Leren over de structuur en functie van het menselijk brein door interactie met draaibare 3D-modellen in real-time zoals je nog nooit eerder gezien! Brain Tutor 3D maakt gebruik van gemaakt hoofd en de hersenen modellen die zijn gemaakt van magnetic resonance imaging (MRI) scans. Voor iedereen die geïnteresseerd is in de hersenen, het programma bevat informatie over belangrijke parcellation schema's van de cerebrale cortex, zoals lobben, gyri, sulci en Brodmann gebieden.
€1,09CreatiefPOEngelsiPad, iPhone, iPod touch
Hiermee kunnen meer dan vijftig kleurplaten worden ingekleurd. Er is ook geluid/muziek aangekoppeld en het heeft een educatief karakter. Zo worden bij het inkleuren van de wereld kaart de continenten benoemd en worden cijfers uitgeproken in de gekozen taal.
GratisCreatiefPO, VOEngelsiPad, iPhone, iPod touch
Doodles zijn kleine tekeningetjes die je onbewust maakt wanneer je een handeling uitvoert. Wil je geen papier verspillen, dan kan je Doodle Buddy gebruiken om doodles te tekenen. Het tekenen gaat fijn en zonder problemen. Je kan verschillende kleurtjes selecteren zodat het een kleurrijke tekening wordt. Wanneer je iets verkeerd tekent kan je het eenvoudig verwijderen, je kan simpel je laatste handeling ongedaan maken (door bijvoorbeeld te schudden met je apparaat). Bij jonge kinderen is wel toezicht vereist, er kunnen advertenties te voor schijn komen in deze gratis versie.
€2,29CreatiefPOEngels, Nederlands, Frans, Duits, Overige taleniPad
Volgens de makers van de app is tekenblok een mobiele kunststudio. ‘Ontwerp je eigen kunst met het gebruik van virtuele krijtjes, verfkwasten, stiften, stickers, pennen en meer. Plak foto’s als stickers op je kunstwerk! Gebruik één vinger om je foto te verschuiven en twee vingers om je foto te draaien en te vergroten of verkleinen. Bewaar je kunstwerk in iPhoto of deel het met anderen via e-mail of Twitter.‘
GratisAlgemeen, CreatiefPO, VOEngelsiPad
Met Moodboard Lite, de gratis versie, kun je gemakkelijk en op een leuke manier dingen te organiseren en visueel maken, zodat ze je inspireren. In de klas kan deze tool ook goed gebruikt worden om lesstof je eigen te maken. Er bestaat ook een betaalde versie (genaamd: Moodboard) met meer mogelijkheden.
GratisCreatiefPO, VOEngels, Nederlands, Duits, Overige taleniPad
Draw is een app waarmee je kunt tekenen, maar ook spelletjes kunt spelen. De app ziet eruit als een tekenblad en geeft je de mogelijkheid met verschillende kleuren "potloden" te tekenen. Alle opties zijn binnen handbereik, waardoor de app makkelijk werkt. Mocht jouw tekening een meesterwerk zijn geworden, dan kun je deze opslaan in het fotoalbum, via Twitter delen met je vrienden of doormailen. Daarnaast biedt het programma ook de mogelijkheid om spellen te spelen.
€2,29EngelsPOEngelsiPad, iPhone, iPod touch
Monkey Preschool Lunchbox is gericht op kinderen van 2 tot 5 jaar. Bij de spelletjes moeten eenvoudige taken worden verricht. Er zijn zeven verschillende spelletjes waarbij de kinderen leren over kleuren, letters, tellen, vormen, maten, vergelijken etc.
GratisAlgemeen, Engels, Nederlands/TaalPO, VOEngels, Nederlands, Frans, Duits, Overige taleniPad
iTranslate is een universele vertaal applicatie voor de iPad met maar liefst vijftig woordenboeken.
GratisEngelsPOEngelsiPad, iPhone, iPod touch
ABC 123 Blocks is een educatieve app voor peuters en kleuters. Je kan ermee een kind op speelse wijze leren tellen tot 10. Tevens kunnen ze ermee het alfabet en vormen leren.
GratisAlgemeenPOEngels, Nederlands, Duits, Overige taleniPad
Leren is leuk met deze iPad applicatie. Het biedt een leuke selectie aan spelletjes in de categorieen; rekenen, taal, logica en geografie. Ieder kind kan spelen en leren op zijn eigen tempo. Voor kinderen van 4 t/m 12+ jaar. Didakto bestaat er ook als betaalde versie: €2,99, te downloaden via: http://itunes.apple.com/nl/app/didakto/id394362724?mt=8
€5,49AlgemeenPO, VOEngelsiPad
Whiteboard HD maakt het gemakkelijk om ideeën te visualiseren door het verstrekken van de ideale omgeving voor het maken van aantekeningen, schetsen grafieken en het opnemen van brainstormsessies.
GratisAlgemeenPO, VOEngels, Duits, Overige taleniPad
iAnnotate is een mooie PDF-reader en een popularie app om stukken te lezen en van commentaar te voorzien. Het is een prettig programma voor tekstverwerking. Highlighten in alle kleuren van de regenboog, knippen en plakken, notes bijvoegen en nog veel meer. En dat alles op een zeer gebruikersvriendelijke manier. De betaalde versie heeft meer opties, kost: €7,99 en is te downloaden via: http://itunes.apple.com/nl/app/iannotate-pdf/id363998953?mt=8
GratisAlgemeenPO, VOEngels, Nederlands, Duits, Overige taleniPad, iPhone, iPod touch
Met Evernote zijn behalve geschreven aantekeningen ook spraakmemo's en fotonotities te maken, die je automatisch kunt synchroniseren met je computer. De notities zijn met het programmaatje ook geografisch te ordenen: op een kaartje is precies te zien welke notitie waar is gemaakt.
GratisAlgemeenPO, VOEngelsiPad, iPhone, iPod touch
Met Polldaddy maak je gratis online enquêtes en peilingen. Na het aanmaken van een Polldaddy-account beschik je over een 'dashboard'. Deze beheerder geeft via enkele tabjes een overzicht van aangemaakte enquêtes ('surveys'), peilingen ('polls') en cijferwaarderingen ('ratings)'. De formulieren maak je op gebruiksvriendelijke wijze aan.
€1,09 AlgemeenPO, VOEngels, NederlandsiPad, iPhone, iPod touch
Is een kind ziek, gewond of heeft het iets verkeerds doorgeslikt? Dan wilt u direct weten wat u moet doen. Met Binkie op uw iPhone stelt u snel vast wat er aan de hand is en hoe u het beste kunt handelen. Lees verder op www.binkieapp.nl. De app is geschreven voor ouders, maar kan ook in een onderwijssituatie worden gebruikt.
GratisAlgemeenPO, VOEngels, NederlandsiPad, iPhone, iPod touch
Met Dropbox kun je altijd en overal bij je bestanden. Je installeert de app op je iPhone of iPad en op je computer. Vervolgens maak je een account aan die tot 2 GB geheugen gratis is. Op al je apparaten heb je vervolgens een Dropbox-folder waar je bestanden in kunt opslaan. Deze Dropbox-folder is ook via internet te raadplegen. Op die manier kun je gemakkelijk bestanden vanaf elke computer benaderen/aanpassen.
€3,49 Wiskunde/rekenenPOEngels, Nederlands, Duits, Overige taleniPad
Deze app over geld is naar behoefte aan te passen, vrolijk en bevat diverse categorieën. Een leuke functie is 'het juiste wisselgeld'! Het lijkt erop dat de meeste mensen tegenwoordig op de kassa vertrouwen om hen te vertellen hoeveel geld ze terug moeten krijgen, maar ik vind dat iedereen zou moeten kunnen berekenen hoeveel kleingeld je moet geven of ontvangen."
€3,49 Algemeen, Engels, Wiskunde/rekenenPOEngels, Nederlands, Duits, Overige taleniPad
Dit is een leuke app die kinderen leert klokkijken. Jungle Tijd heeft in tests met kinderen van 5 jaar en ouder bewezen dat het ontzettend effectief is in het aanleren van vaardigheden zoals het aflezen en instellen van analoge klokken.
€2,29Wiskunde/rekenenPOEngelsiPad, iPhone, iPod touch
Met Mad Math kunnen kinderen optellen, aftrekken, vermenigvuldigen en delen oefenen in de praktijk. Mad Math houdt de statistieken van meerdere gebruikers bij. Upgraden naar de betaalde versie voor twee nieuwe math games: Math Bingo en Bubble Math! Beide spellen laten de gebruiker gebruik maken van een ander type van denken. Mad Math Lite is gratis.
GratisWiskunde/rekenenPOEngels, Duits, Overige taleniPad, iPhone, iPod touch
Rekentrainer met basis rekenvaardigheden voor gebruik in het basisonderwijs.
€5,49Wiskunde/rekenenPOEngels, Overige taleniPad, iPhone, iPod touch
Kinderen kunnen met hun vinger cijfers en letters overtrekken. De apps leren kinderen ook tellen, vragen ze houten staven in de juiste aflopende lengte leggen en laten ze luisteren naar de (Engelse) uitspraak van letters.
€4,49Wiskunde/rekenenPOEngelsiPad, iPhone, iPod touch
Voor het (aan)leren van tafels van vermenigvuldiging.
GratisWiskunde/rekenenPOEngels, Nederlands, Duits, Overige taleniPad
MathBoard addition is een aanvulling op Mathboard, geschikt voor alle leeftijden van de kleuterschool naar de lagere school waar het leren van rekenen een uitdaging kan zijn. U kunt de reeks nummers die je wilt werken, het bedrag van de vragen die u wilt beantwoorden en zelfs kent een tijdslimiet per quiz.
GratisWiskunde/rekenenVOEngelsiPad, iPhone, iPod touch
Grafieken maken. Quick grafiek is een grafische rekenmachine. Een eenvoudige, maar toch intuïtieve interface die maakt het gemakkelijk om in te voeren en/of bewerken, vergelijkingen en het visualiseren van wiskundige notaties.
€1,09Wiskunde/rekenenPO, VOEngels, Duits, Overige taleniPad
De app is zeer eenvoudig en intuïtief in gebruik en geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar. De speciale ‘leren lezen’ functie helpt de beginnende lezer verband te leggen tussen de gesproken en geschreven woorden.
€3,49Video/FotografiePO, VOEngelsiPad, iPhone, iPod touch
Maak je eigen stripboek, met foto's uit je eigen fotoalbum of die je maakt met bijv. de iphone. Bied veel mogelijkheden voor het aanpassen van de vormgeving. Is gemakkelijk te exporteren naar allerlei social media.
GratisVideo/FotografiePO, VOEngelsiPad, iPhone, iPod touch
Met Adobe Photoshop Express-software kunt u foto’s bewerken en delen vanaf uw mobiele apparaat. Houd uw foto- en videobibliotheek binnen handbereik zonder opslagruimte te verspillen. Photoshop Express is een partner voor Photoshop.com, uw online bron voor delen, bewerken en hosten van foto's. Maak een gratis Photoshop.com-account om 2 GB aan foto's en video's te uploaden en op te slaan.
€1,09Video/FotografiePO, VOEngelsiPad
Leg de juiste momenten met de camera van je iPhone/iPad vast en wees creatief met PhotoComic. Maak je eigen strip en deel deze met vrienden. Verschillende tekstbalonnen, layouts en actie woorden en een gebruiksvriendelijke omgeving waarin je het kan maken. De app is in het Engels maar het is niet zo talig.
GratisAlgemeen, Nederlands/TaalPO, VOEngels, Nederlands, Frans, Duits, Overige taleniPad, iPhone, iPod touch
iBooks is een ideaal programma voor het downloaden en lezen van boeken. iBooks bevat de iBookstore, waar u dag en nacht de nieuwste bestsellers en oude favorieten kunt downloaden. Uw boeken worden uitgestald op een prachtige boekenplank. U opent een boek door erop te tikken en bladert door de pagina's door te tikken of te vegen. Uw favoriete passages kunt u voorzien van bladwijzers of notities. Elk boek in de iBookstore kun je gratis inkijken voordat je besluit om het aan je bibliotheek toe te voegen.
€5,49AardrijkskundeVOEngels, Frans, Overige taleniPad, iPhone, iPod touch
Met deze educatieve applicatie kun je meer te weten komen over andere planeten in het universum, zoals hun naam, grootte en rotatiesnelheid. De applicatie bevat een 3D-model dat een exacte reproductie is van het echte zonnestelsel. Hierin is het onder meer mogelijk om in- en uit te zoomen en de planeten (en hun manen) vanuit verschillende posities te bekijken.
VideoScience
€1,09ScheikundeVOEngelsiPad, iPhone, iPod touch
Met VideoScience kun je gemakkelijk zelf scheikundige proefjes doen.
kruistafels
GratisWiskunde/rekenenPOEngels, Nederlands, Frans, Duits, Overige taleniPad, iPhone, iPod touch
Met 'KruisTafels' kun je al spelend de tafels van 1 t/m 12 oefenen. Probeer de sommen zo snel mogelijk op te lossen door de ontbrekende getallen naar de juiste plek (vraagteken) te slepen.
GratisEngels, Nederlands/TaalPO, VOEngels, NederlandsiPad, iPhone, iPod touch
23,469 klassiekers zijn gratis te verkrijgen en te lezen via deze applicatie.
math formulas
€1,09 Wiskunde/rekenenVOEngels, Overige taleniPad, iPhone, iPod touch
Meer dan 100 wiskundige formules op middelbare schoolniveau. De app omvat algebra, meetkunde, calculus, goniometrie, kansrekening en de statistiek. De formules worden getoont voorbeelden voor een beter begrip.
human anatomy
GratisBiologie/NatuurVOEngelsiPad, iPhone, iPod touch
De menselijke anatomie applicatie is een simpele educatieve app die de informatie van de vijftien verschillende biologische systemen bevat.
koedoetboe
€1,09Engels, Nederlands/TaalPOEngels, NederlandsiPad, iPhone, iPod touch
Een dierentuin in je broekzak: KoeDoetBoe in een interactief kinderboek voor iPhone en iPod Touch, dat je altijd bij je hebt - onderweg in de auto, op vakantie of gewoon thuis op de bank. Kinderen maken in KoeDoetBoe al spelenderwijs kennis met twintig verschillende dieren en de geluiden die zij maken.
€5,49GeschiedenisPO, VOEngelsiPad, iPhone, iPod touch
Met Let’s create! Pottery kun je op een relaxte manier potten maken en het mooiste is dat het geen rommel en vuile handen geeft. Door gebruik te maken van de iPad ‘s multi-gesture controls vorm je de basisvorm tot een pot die je later kunt verkopen als je dat wilt. Om de pot mooier te maken kun je de pot voorziet van decoraties. Er zijn verschillende kleuren en patronen die je kunt toepassen. De patronen e.d. moet je wel eerst voor virtueel kopen. Vervolgens kun je je potten verkopen in een virtuele veiling. Als je geld genoeg hebt verdiend kun je weer nieuwe patronen en materiaal kopen.
GratisGeschiedenisPO, VOEngelsiPad, iPhone, iPod touch
Diverse educatieve, hoge-resolutie kaarten van historische tijden. Kaarten van alle werelddelen en de wereld. Internet connectie niet nodig na downlaoden.
€0,49GamesPOEngelsiPad, iPhone, iPod touch
De aanbeveling waar de makers zelf mee komen is dat je met deze App koekjes kunt maken zonder er een troep van te maken. Het is een spel, een soort koekjesmachinesimulator, waar vooral kinderen zich mee uit kunnen leven.
€9,99MuziekPO, VOEngelsiPad, iPhone, iPod touch
ThumbJam is een sterke muzikale ontdekking voor de iPhone/iPad en iPod Touch. Je krijgt meer dan 40 echte kwalitaieve instrumenten samengevoegd in deze app die je met je vingers bespeeld. Je zelf op een gemakkelijke manier allerlei stijlen spelen.
€3,49MuziekPO, VOEngelsiPad, iPhone, iPod touch
iBone is een trombone in pocketformaat en in deze hoedanigheid heeft de applicatie zelfs de 'Best musical Instrument App' - Award gekregen
GratisMindmappen/brainstormenPO, VOEngels, DuitsiPad, iPhone, iPod touch
MindMeister brengt het concept van mind mapping naar het internet, gebruikt haar faciliteiten voor real-time samenwerking en maakt wereldwijde brainstormsessies mogelijk. Gebruikers kunnen mind mappen online aanmaken, beheren en delen en hebben op elk moment en van overal toegang.
GratisMindmappen/brainstormenPO, VOEngelsiPad
Mindmeister is een online applicatie, die zo goed als met iedere moderne browser te gebruiken is. Het is een zeer complete mindmap applicatie en werkt soepel en intuïtief. De basis versie (gratis) laat je 3 mindmaps online opslaan die je in je eentje of met anderen kan bewerken. Je kan zowel MindManager als Freemind mindmaps importeren. Vanuit de web app kan je ook weer exporteren naar PDF, image of Word document (RTF). Ook ondersteund de basisversie het samenwerken met anderen aan een mindmap. Voor iPad.
GratisMindmappen/brainstormenPO, VOEngelsiPad, iPhone, iPod touch
Je kunt natuurlijk een kladblok en een potlood bij de hand nemen maar als je een iPad hebt kan het ook mooier. Met Popplet kun je al jouw creatieve ideeën op een duidelijke en vooral overzichtelijke manier weergeven. Je kunt er zelf meer mee doen, alles wat je ook maar op een elegante manier zou willen weergeven en delen met anderen is met Popplet mogelijk.
GratisMindmappen/brainstormenPO, VOEngelsiPad, iPhone, iPod touch
Met Idea Sketch kunt u gemakkelijk een diagram - mind map, concept kaart, of stroomschema - maken en converteren naar een tekst. U kunt gebruik maken van Idea Sketch om te brainstormen, concepten illustreren, het maken van lijsten en overzichten, planning presentaties, het maken van organisatorische grafieken, en nog veel meer.
€4,49 EngelsPO, VOEngels, NederlandsiPad, iPhone, iPod touch
Maak zelf interactieve boeken. Gemakkelijk toevoegen en bewerken van tekst, afbeeldingen, muziek en meer. Na het maken van het boek kan het op meerdere manieren gedeeld worden (Email, Twitter, You Tube etc.).
€1,09EngelsPOEngels, Nederlands, Duits, Overige taleniPad, iPhone, iPod touch
Een fantastische manier om de kinderen de namen van fruit te leren, zowel in je eigen taal als in een andere. Hij is enorm educatief, ziet er mooi uit, is ook voor jongere kinderen makkelijk te navigeren. Deze app is aanpasbaar met je eigen stem, tekst en zelfs ook plaatjes.
GratisMuziekPO, VOEngelsiPad
Met deze app kun je piano spelen door het scherm aan te raken. Echter, het is geen gewone piano, je kunt kiezen uit verschillende modi, zoals lichtgevende stippen die uit de lucht vallen en die je moet aanraken, of een rond klavier waarop je kunt spelen. De moeilijkheidsgraad is in te stellen, en je kunt gebruikmaken van verschillende tijdloze muziekstukken. Via de Smule Globe speel je een duet met andere gebruikers.
GratisMuziekPO, VOEngelsiPad, iPhone, iPod touch
Music Studio van Xewton is een complete muziek productie-omgeving met een groot aantal mogelijkheden en instrumenten, waaronder piano’s, gitaren, strijkinstrumenten, slagwerken en koperblazers en vele anderen. Ook leuk voor de bovenbouw van het primair onderwijs.
GratisMuziekPO, VOEngelsiPad, iPhone, iPod touch
Touch Band is een nieuwe applicatie voor de iPhone waarin je vijf verschillende instrumenten kan bespelen. De piano, een drumstel, een Afrikaans trommelstel, een gitaar en een ocarina-fluit staan tot je beschikking.
GratisMuziekPO, VOEngelsiPad, iPhone, iPod touch
Maak bijzondere geluiden en ritmes zonder enige muzikale voorkennis met de Beatwave voor iPhone, iPod Touch en iPad. Je gebruikt alleen je vingers en er komen mooie beelden tevoorschijn. Met enige kennis (VO) begrijp je hoe het werkt, maar het is ook een leuke tool om ontdekkend te leren (PO).
€12,99ScheikundePO, VOEngelsiPad
De applicatie start als een roterende weergave van alle 118 elementen, je kunt vervolgens, door de elementen aan te raken, doorklikken naar een volledige pagina van het desbetreffende element, wat je erna kunt roteren zodat je het van alle kanten kunt bekijken, het element wordt vergezeld door feiten en cijfers, welke allemaal weer aanraakbaar zijn om meer gedetailleerde informatie naar boven te halen.
GratisScheikundePO, VOEngelsiPad
Mild EleMints 2 is een interactief Periodiek tabel voor de iPad. Het is de gratis versie van EleMints, die naast het periodieke tabel, maar ook een Plot Graph, Element listing, Electron Diagram en een schat aan informatie over elk element.
GratisScheikundeVOEngelsiPad, iPhone, iPod touch
Molecules is een applicatie voor het bekijken van drie-dimensionale weergaven van moleculen en manipuleren met behulp van je vingers. U kunt roteren de moleculen door het bewegen van je vinger over het display, in-of uitzoomen met behulp van twee vingers, etc.
€1,99Nederlands/TaalPONederlandsiPad, iPhone, iPod touch
Leer woorden, bijbehorende lidwoorden en zinnen door associatie. Meer dan 300 zinnen. De woorden en zinnen worden geplaatst in een omgeving die de kinderen helpt bij het begrijpen en onthouden. Het is net of uw kind bezig is met een interactief prentenboek waarbij alles in het boek klikbaar en leerzaam is. Gemaakt door leerkrachten.
de Zee
€1,99Nederlands/TaalPONederlandsiPad, iPhone, iPod touch
Leer woorden, bijbehorende lidwoorden en zinnen door associatie. Meer dan 300 zinnen. De woorden en zinnen worden geplaatst in een omgeving die de kinderen helpt bij het begrijpen en onthouden. Het is net of uw kind bezig is met een interactief prentenboek waarbij alles in het boek klikbaar en leerzaam is. Gemaakt door leerkrachten.
€1,09Wiskunde/rekenenPOEngels, Nederlands, Frans, Duits, Overige taleniPad, iPhone, iPod touch
Reken Vlucht is een educatief spel om beter te worden in rekenen. Het spel heeft instellingen voor zowel de startende als ervaren rekenaar. Oefen plus- en minsommen, delen, vermenigvuldigen of alles door elkaar. Voor kinderen kan het spel in de langzame stand worden gezet. Voor de ervaren rekenaar kan de snelheid worden verhoogd om het rekenen een echte uitdaging te maken.
GratisNederlands/TaalPO, VONederlandsiPad, iPhone, iPod touch
Beter Spellen: een dagelijks testje om je spellingvaardigheid te verbeteren én te onderhouden. - Ontvang vier meerkeuzevragen per dag en alle veelvoorkomende spellingitems in een week. - Verzend je antwoord en ontvang direct je beoordeling. - Bekijk wat goed en fout is en waarom. - Vraag extra uitleg op als je dat zinvol vindt. - Volg je voortgang over een langere periode en vergelijk hoe je scoort t.o.v. andere deelnemers. - Beter Spellen kun je doen op drie niveaus.
€2,29Nederlands/TaalPOEngels, NederlandsiPad
Kinderen in de leeftijd van 2 tot 7 jaar kunen nu met veel plezier eenvoudige woorden leren. Doel van het spel is de letters van het woord in de juiste volgorde te zetten. Letters worden uitgesproken als ze worden aangeraakt. Wanneer het woord compleet is en de letters staan in de juiste volgorde, dan wordt het woord uitgesproken en een animatie komt in beeld.
€3,49Nederlands/TaalPONederlandsiPad, iPhone, iPod touch
Speel en zing mee met Dikkie Dik. Luister naar de grappige verhaaltjes en kijk naar de animaties. Deze app zit vol met leuke en leerzame spelletjes en verhalen. Heel gemakkelijk te bedienen, dus peuters kunnen direct zelf aan de slag.
GratisNederlands/TaalPONederlandsiPad, iPhone, iPod touch
Leesboekje voor de beginnende lezers Aap houdt van grappen maken en lekker luieren in de zon. Maar Aap heeft geld nodig om te eten en een huis te kopen. Daarom gaat Aap naar de stad op zoek naar werk. Vol energie stort hij zich van het ene baantje in het andere. Dit boekje ‘Aap naar de stad’ komt uit het leeskoffertje ‘daar komt aap’ van Uitgeverij Gottmer. In dit koffertje zitten zes leesboekjes van AVI start tot en met AVI E3 en een leuk werkboekje.
GratisNederlands/TaalPOEngels, Nederlands, Duits, Overige taleniPad, iPhone, iPod touch
Piccolo picture books zijn voorleesboeken. Er zijn meerdere verhalen verkrijgbaar en alle verhalen zijn in vijf talen te beluisteren (ook Nederlands en Engels). Volwassenen kunnen het boek als vanouds voorlezen aan kinderen. Jonge kinderen kunnen ook zelfstandig, bijvoorbeeld in de auto, de voorleesfunctie gebruiken. De app zelf is gratis, de boeken kosten: €4,49 per stuk. Meer info: http://www.piccolopicturebooks.nl/
€5,49Nederlands/TaalPOEngels, NederlandsiPad, iPhone, iPod touch
Intro to Letters is een overtrek app. (Montessori)materiaal uit het klaslokaal is vertaald naar tablet. Kinderen kunnen met hun vinger letters overtrekken. Een balletje laat zien in welke richting een letter geschreven moet worden. De apps laat de kinderen luisteren naar de (Engelse) uitspraak van letters.
GratisNederlands/TaalPO, VOEngels, Overige taleniPad, iPhone, iPod touch
Dit is een app waarmee je met één of meer kinderen samen een verhaaltje kunt maken. Je bedenkt een aantal karakters en creëert daar een verhaaltje omheen. Er zijn mannelijke en vrouwelijke karakters, met bijpassende kleding en accessoires. Daarna maak je het verhaal, als een soort stripboek. Je vult een plaatje met personen en wat achtergronden, om er vervolgens nog wat tekst aan toe te voegen.
GratisNatuurkundeVOEngelsiPad, iPhone, iPod touch
This is a smart & handy tool for all Electrical & Electronics engineers, electricians, technicians, students etc... This app is simple to use and smart enough to recalculate circuit values when user edits any input data. More tools will be added to the list soon.
GratisWiskunde/rekenenPO, VONederlandsiPad, iPhone, iPod touch
Beter Rekenen: een dagelijks testje om je rekenvaardigheid te verbeteren én te onderhouden. - Ontvang vier opgaven per dag en alle veelvoorkomende rekenitems in een week. - Verzend je antwoord en ontvang direct je beoordeling. - Bekijk wat goed en fout is en waarom. - Vraag extra uitleg op als je dat zinvol vindt - Volg je voortgang over een langere periode en vergelijk hoe je scoort t.o.v. andere deelnemers. - Beter Rekenen kun je doen op verschillende niveau's.
GratisAlgemeenVOEngelsiPad, iPhone, iPod touch
Met Socrative Teacher kun je studenten tijdens colleges laten reageren op stellingen op vragen; studenten kunnen hiervoor hun laptop of smartphone gebruiken. De docent start tijdens de les Socrative Teacher op zijn Smartphone, waarna er een code verschijnt op het scherm. De student surft op zijn laptop of smartphone naar de site van Socrative en vult de code in. De vragen of stellingen die de docent lanceert verschijnen automatisch op het scherm van de student. Een voordeel van dit soort response apps is dat er van elke stelling of vraag automatisch rapporten en grafieken van de antwoorden worden gegenereerd, die de docent inzicht geven in de gegeven antwoorden. Daarnaast is dit een geschikte manier om mobile devices actief in de les te betrekken. Zie complete uitleg: http://www.socrative.com/ Voor leerlingen: http://itunes.apple.com/nl/app/student-clicker-socrative/id477618130?mt=8
GratisScheikunde, Wiskunde/rekenenVONederlandsiPad, iPhone, iPod touch
Met iFormules heb je altijd de meest gebruikte Natuurkunde, Scheikunde en Wiskunde formules bij de hand. Ook bevat de app een volledig periodiek systeem en een overzicht van elementen. Daarnaast beschikt iFormules ook nog over een lijst met verschillende groot- en eenheden.
GratisBiologie/NatuurVOEngelsiPad
In de app “Build-a-Body” van “Spongelab” kun je het menselijk lichaam opbouwen door de botten, organen, e.d. op de juiste plaats te slepen. Elk onderdeel dat je naar het lichaam sleept is voorzien van een beschrijving. Je kunt kiezen uit verschillende items: skelet, spijsvertering, ademhaling, zenuwstelsel, bloedsomloop, e.d.
GratisAlgemeenVOEngelsiPad
Screen Chomp is een opneembaar whiteboard waarmee je touchscreen interactie en geluid kunt opnemen. Net als Educreations en ShowMe is Screenchomp zeer geschikt om nuttige uitleg video´s te maken voor leerlingen of leerlingen zelf klasgenoten te laten helpen. Alle drie de apps zijn natuurlijk ook prima in te zetten om even snel een idee vast te leggen of op afstand ingewikkelde problemen toe te lichten.
2,39 €AlgemeenVOEngelsiPad
Deze app heeft een aantal functies die een digibord ook heeft. Je kunt er op tekenen, plaatjes importeren, opnamen maken van acties en bij sommige apps zelfs werken met lagen of animaties. Op deze manier kan deze app in combinatie met een beamer misschien het digibord vervangen. Het enige grote verschil is dat je niet met touch werkt op het bord maar met touch op de iPad.
€2,29AardrijkskundePO, VONederlandsiPad
TopoQuiz NL is aardrijkskunde op z'n leukst. In het spel gaat het erom zo snel mogelijk 15 plaatsen/provincies op de kaart van Nederland aan te tikken. Hoe sneller je bent, hoe meer punten je scoort. In de leerstand kun je de 50 steden en 12 provincies eerst oefenen. Ook is er een inleiding tot elke provincie met een lijst van enkele beroemde personen. De prachtige kaart van Nederland is gebaseerd op recente satellietbeelden.
GratisAlgemeenVONederlandsiPad, iPhone, iPod touch
Meta is de leerlingapp van Magister! Altijd en overal je agenda met roosterinfo en -wijzigingen bij de hand. Maestro bestaat uit een gratis agenda functionaliteit. Voor alle "extra" functionaliteit van de app zoals cijfers, aanwezigheid, huiswerk, berichten etc. betaal je voor komend schooljaar 1,59 euro. Let op: je school bepaalt welke functionaliteit in Meta is vrijgegeven. In de gratis app wordt de voor jou beschikbare functionaliteit getoond.
GratisWiskunde/rekenenPO, VOEngels, Nederlands, Frans, Duits, Overige taleniPad, iPhone, iPod touch
Verbeter spelenderwijs je rekenvaardigheid en word de koning van de wiskunde. Rekenkoning is een snelle, leuke rekengame waarin allerlei soorten sommen moeten worden opgelost op verschillende gebieden. Je speelt een boer of een boerin en probeert steeds het volgende level te behalen door wiskundige vragen te beantwoorden en je totale score te verbeteren. Verzamel sterren, behaal prestaties en vergelijk je score met je vrienden en spelers over de hele wereld!
€3,99 Nederlands/TaalPONederlandsiPad, iPhone, iPod touch
Begint je kind zich te interesseren voor letters?
Juf Jannie - Letters leren lezen is bestemd voor kinderen vanaf 4 jaar die interesse hebben in letters lezen. De app bestaat uit zeven leuke oefeningen die uw kind helpen om het lezen van de letters onder de knie te krijgen. De letters worden net zo uitgesproken als uw kind ze ook op school leert (fonetische uitspraak).
€3,99Wiskunde/rekenenPONederlandsiPad, iPhone, iPod touch
Met deze app kan je kind kennis maken met de cijfers 1 tot en met 10. Via twee keuzes kan je kind kiezen om de cijfers te horen of om de cijfers te zien met de aantallen die er bij horen. Allemaal in de omgeving van de kinderboerderij.
GratisNederlands/TaalPO, VONederlandsiPad, iPhone, iPod touch
Dit woordenboek bevat ruim 40.000 veelgebruikte woorden uit de Nederlandse taal. Van de meer dan 12.000 basiswoorden worden de verschillende betekenissen gegeven en per betekenis worden voorbeelden van het gebruik, synoniemen en tegenstellingen aangegeven. Meer dan 1000 woorden zijn ook voorzien van een plaatje om de betekenis te ondersteunen.
GratisAlgemeenPO, VOEngelsiPad
Deze app maakt het mogelijk om makkelijk om je iPad als whiteboard te gebruiken en deze aantekeningen van commentaar te voorzien en alles op te nemen als een video tutorial bijvoorbeeld. Een webversie van deze whiteboard app bestaat al langer, maar met de native iPad app maakt de applicatie pas echt een punt. Het is immers veel makkelijker om met een vinger of stylus pen te schrijven dan met een muis.(en niet iedereen zal een Wacom pen tablet thuis hebben). De gemaakte video’s worden door Educreation zelf op hun website educreations.com gehost, handig als een school bijvoorbeeld Youtube blokkeert. De makers van de lessen kunnen deze alleen met een bepaalde groep studenten delen, of voor iedereen beschikbaar maken. De video’s zijn ook in te voegen in een blog, of te delen via Twitter en Facebook.
€5,49Bewegingsonderwijs, NatuurkundeVOEngelsiPad, iPhone, iPod touch
Vernier Video Physics brengt natuurkundige video analyse naar de iPhone, iPod touch en iPad. Het is een geweldige app voor bewegingsanalyse. Maak een video van een voorwerp wat in beweging is en het markeert de positie frame voor frame. Je kan zelfs met een schaal de afstand van het voorwerp bepalen. Er zijn nog vele andere opties en uiteindelijk kun je de video, graphs en data delen op facebook, in je foto bibliotheek en op je eigen computer met de Vernier's Logger Pro software.
GratisEngels, MuziekPO, VOEngelsiPad, iPhone, iPod touch
Sound vocabulary is een vermakelijke app die je Engelse vocabulair verbeterd met ondersteuning van je eigen muziek om het wat aantrekkelijker te maken. Hij leert je een nieuw woord en geeft er uitleg over in het Engels.
GratisAlgemeen, Video/FotografiePO, VOEngelsiPad, iPhone, iPod touch
Met DocScan kun je allerlei documenten scannen als je geen scanner in de buurt hebt. Het kan gemakkelijk het document/whiteboard/boek automatisch herkennen en zelfs zorgen voor correctie van shaduwen, het verbeteren van afbeeldingen, om zo tot een helder en scherp document te komen.
€1,09Algemeen, Nederlands/TaalPO, VOEngels, NederlandsiPad, iPhone, iPod touch
Op het scherm verschijnt een woord. Dit woord moet zo snel mogelijk worden ingetypt. Hoe sneller, hoe meer punten. Wordt er een verkeerde letter ingetypt, dan gaan er punten van af. Er bestaat ook een Tempo typen free, die app is gratis. Het woord, dat verschijnt, loopt over het scherm naar links. Daar zit een energiebalk. Als het woord de energiebalk raakt, dan is het spel afgelopen. Dit spel kent vier instellingen; easy,normal,hard en extreme. De "extreme" instellingen is "blind typen".
GratisAlgemeenPO, VOEngelsiPad
Met deze app kunnen je leerlingen zelf theaters en toneelstukken maken. Ze kunnen de tekst inspreken bij wat de poppen doen en ze kunnen het hele decor bepalen.
GratisEngelsPOEngelsiPad, iPhone, iPod touch
Fun English combineert een gestructureerde cursus Engels met opwindende en grappige spelletjes. De kinderen beleven plezier met de oefeningen terwijl ze Engelse woorden, zinnen, spreken en spellen leren. De cursus Engels is opgedeeld in lessen. Elke les bevat een hoeveelheid sleutelwoorden die op verschillende manieren wordt gebruikt om zowel het aanleren als het onthouden van deze woorden kinderspel wordt. Er wordt gebruik gemaakt van mannen en vrouwen stemmen en zowel Amerikaanse, Britse en andere Engelse klanken en uitdrukkingen. Lessen in onze cursus: • Kleuren – inclusief het werkwoord “zijn” - “to be” • Nummers – inclusief spellen • Dieren – inclusief introductie enkelvoud en meervoud • Fruit – inclusief “houdt van/houdt niet van” - “likes/doesn’t like” • Lichaamsdelen – inclusief “hebben/heeft” - ”have/has” Hier een overicht van alle apps van Fun English: http://itunes.apple.com/nl/artist/pumkin.com/id428920242
GratisEngelsPOEngelsiPad, iPhone, iPod touch
De uitgever van deze apps heeft veel bekende liedjes omgebouwd tot zeer interactieve educatieve apps. Hier vind je meer apps van dezelfde uitgever. Helaas moet je voor alle aps betalen: http://itunes.apple.com/us/artist/duck-duck-moose/id303076298
€10,99AlgemeenVOEngelsiPad
Eerlijk is eerlijk. Het blijft wennen om met een pen (stylus) te schrijven op je iPad. Maar wil je het toch proberen? Download dan Notability, hiermee kun je notities maken met veel extra's, zoals bijvoorbeeld een screenshot van een site e.d.. En is het schrijven niets voor je? Gebruik dan gewoon het toetsenbord of de memorecorder. Deze app kan het allemaal.
GratisBiologie/NatuurVOEngels, NederlandsiPad
Deze app is speciaal ontworpen voor de iPad om kwalitatief zeer hoge afbeeldingen die door 3D4medicals zijn ontwikkeld weer te geven. Er zijn meer dan 200 medische afbeeldingen die je zeer goed kunt gebruiken voor presentaties en andere doeleinden.
€4,49Biologie/NatuurVONederlandsiPad
Frog Dissection is het groenere alternatief van een kikker ontleden in het klaslokaal. Je leert ermee de organen en orgaan systemen te herkenennen en doorloopt de hele procedure van het ontleden. Verder geeft het veel anatomische informatie over de kikker. Een aanrader voor het onderwijs!
GratisNatuurkunde, Scheikunde, Wiskunde/rekenenVOEngelsiPad, iPhone, iPod touch
De ideale studietool, alle formules bij de hand. Het is simpel, gemakkelijk in gebruik en heeft een goede navigatie. De belangrijkste formules en onderwerpen van de middelbare school en zelfs van vervolgstudies staan erin.
GratisScheikundeVOEngels, Frans, Duits, Overige taleniPad, iPhone, iPod touch
De "Merck PSE-HD" iPad/iPhone-applicatie bevat gedetailleerde informatie, state-of-the-art functies en een aantrekkelijke presentatie. Het leerlingen de kans om meer te leren over de chemische elementen - van de classificatie tot de elementaire functies tot aan de geschiedenis van hun ontdekking. De goed gestructureerde en overzichtelijke indeling van de groepen en periodes, de details voor elk element, een intelligente bediening en tal van keuze-opties bieden een snelle toegang tot de benodigde informatie.
€4,49EngelsVOEngelsiPad
Binnen iF Poems worden meer dan 200 Engelse gedichten van o.a. Shakespeare, T.S. Elliott en Tim Burton voorgelezen. Binnen de app kunt u uw favoriete gedichten verzamelen, uw eigen stem opnemen terwijl u een van de gedichten voorleeest, gedichten delen en moeilijke woorden kunnen worden verklaard door ze even aan te tikken.
€6,99Nederlands/TaalPONederlandsiPad, iPhone, iPod touch
Deze spectaculaire app leert jonge kinderen alles over drukletters en cijfers; schrijven, letterklanken, tellen en meer. Wel prijzig.
GratisAlgemeen, BewegingsonderwijsPO, VOEngels, Frans, Overige taleniPad, iPhone, iPod touch
Videoanalyse app, gemaakt voor bewegingsanalyse. Handig voor tijdens de gymles maar natuurlijk ook te gebruiken voor de uitleg of het analyseren van natuurkundige-, scheikunde verschijnselen of proefjes. Je kan zelf op allerlei commentaar toevoegen en de analyse op verschillende manieren delen.
GratisAlgemeenPO, VONederlands, Frans, Overige taleniPad, iPhone, iPod touch
Deze handige app is de oplossing voor het beheer van content en favorieten tussen PC, mobiel en tablets. Jouw meest gebruikte websites heb je nu zo bij de hand. Als je Symbaloo als startpagina op het digibord gebruikt heb je alle bladwijzers zo bij de hand.
GratisVideo/FotografiePO, VOEngels, Nederlands, Frans, Duits, Overige taleniPad, iPhone, iPod touch
De snelste manier om prachtige video's te maken -- automatisch! Gebruik ruw video- en fotomateriaal om perfect gemonteerde meesterwerken te maken en deel de films met uw vrienden in slechts drie eenvoudige stappen. 1. Kies uw opnamen 2. Vertel uw verhaal 3. Kies uw muziek. Daarna creëert Videolicious automatisch de uiteindelijke film, bewerkt en gemonteerd als met een echt, professioneel videobewerkingsprogramma! Zet uw films rechtstreeks vanaf de app op Facebook of YouTube of deel de film op andere manieren.
€1,09AlgemeenPO, VOEngelsiPad, iPhone, iPod touch
Met behulp van deze app kunt makkelijk willekeurige teams samenstellen. U voert de namen van de deelnemers in en schudt vervolgens met uw iPhone/iPad/iPod touch. Vervolgens verschijnen er willekeurig geformeerde teams op het scherm. U kunt tot zelfs 64 teams maken binnen deze app.
Gratis AlgemeenPO, VONederlandsiPad, iPhone, iPod touch
Onderwijsvanmorgen.nl inspireert, enthousiasmeert en faciliteert docenten in de dagelijkse lespraktijk. Met deze gratis app bent u altijd op de hoogte van het laatste nieuws over : -Actuele lesideeën -De nieuwste ICT ontwikkelingen op school -Social media toepassingen in de les -Praktijkervaringen van docenten en leerlingen -Leerstijlen, vakdidactiek en mediawijsheid -Laatste trends binnen het onderwijs
€3,49Wiskunde/rekenenPOEngelsiPad, iPhone, iPod touch
Tijdens het spelen met deze, voor kinderen attractieve, app leren zij spelenderwijs optellen, aftrekken, vermenigvuldigen en delen. Er zijn drie niveaus, dus elk kind kan hiermee beter leren rekenen.
GratisEngelsVOEngels, Nederlands, Frans, Duits, Overige taleniPad, iPhone, iPod touch
De 50 Languages app zorgt voor verbetering van je vocabulair. Je kan je eigen taal instellen en de taal die je wilt leren. De volledige app bevat 100 lessen die u voorzien van een basiswoordenschat. Deze gratis toepassing bevat 30 lessen en toetsen. U leert met korte zinnen en in realistische situaties, heel snel een vreemde taal spreken. De 50talen-methode is een geslaagde combinatie van audio en tekst, waarmee u efficiënt een taal kunt leren.
GratisEngelsVOEngels, NederlandsiPad, iPhone, iPod touch
Leer nieuwe Engelse woorden snel, gemakkelijk en permanent met AccelaStudy. Deze app is perfect voor studenten, reizigers, leidinggevenden en iedereen die snel wil verhogen hun spreekvaardigheid. Spreek elk woord perfect na het luisteren naar 'native speaker audio' voor alle woorden.
GratisNederlands/TaalPONederlandsiPad, iPhone, iPod touch
Op je eigen iPod, iPhone of iPad zelf of met je ouders woordenflitsen? Wanneer en waar je maar wilt? Dan is dit jouw App! Gebruik de meegeleverde woordenlijsten of maak je eigen woordenlijsten. Woordflitser helpt bij het automatiseren van woorden van kinderen, die moeite hebben met lezen en taal. Het flitsen van woorden wordt veel gebruikt op basisscholen en voor dyslectische kinderen. Woordflitser toont kort een woord en dan moet je het woord hardop na zeggen. Op deze manier oefen je het herkennen en automatiseren van woorden.
GratisEngelsPO, VONederlandsiPad
Het Squla Familiebordspel is een leuk en leerzaam digitaal bordspel voor de iPad. Elke speler speelt op zijn eigen niveau. Dus evenveel kans om te winnen! Een unieke eigenschap van het Squla Familiebordspel is de indeling in niveaus. Elke speler speelt op zijn eigen niveau, dus iedereen heeft evenveel kans om te winnen. Er zijn vijf niveaus voor basisschoolleerlingen (groep 4, groep 5, groep 6, groep 7 en groep 8), drie niveaus voor brugklasleerlingen (vmbo-bk, vmbo-gt en havo/vwo). Het spel bevat leerzame quizvragen, waarmee elke speler punten kan verdienen. Om de beurt beantwoorden de spelers één vraag. Wie na 10 beurten de meeste punten heeft, wint.
GratisNederlands/TaalPO, VOEngelsiPad, iPhone, iPod touch
Omschrijving Test je kennis van bijna tweeduizend Nederlandse spreekwoorden en gezegdes. Oefen met ruim 300 verschillende spreekwoorden en ruim 1500 gezegdes! Door de verschillende niveau instellingen is de app zowel geschikt voor kinderen als volwassenen. Bij de oefeningen zijn er 2 spelvarianten. Kies het juiste spreekwoord of kies de juiste uitleg. Je moet steeds kiezen uit 3 mogelijke antwoorden.
GratisWiskunde/rekenenPONederlandsiPad, iPhone, iPod touch
Tafels leren wordt leuk met Tafelmonsters! Malmberg presenteert: Tafelmonsters! Met deze App kun je op speelse wijze de tafels van 1-10 leren. De tafelmonsters vertellen wat voor snoepje ze lekker vinden aan de hand van een tafelsommetje. Aan jou de taak om het juiste antwoord te verpakken in het snoepje en dat aan ze te geven. Wie weet, als je de monsters genoeg snoepjes geeft, willen ze misschien wel weer in het landschap wonen en komen de kleuren terug.
€5,49Nederlands/TaalPOEngelsiPad
Maak je eigen boek door een pagina te maken met een tekening. Je kunt de tekst eronder typen en inspreken. Zo maak je steeds een nieuwe baldzijde. Mogelijheid om te delen via mail of openen in iBooks.
GratisAlgemeenVOEngels, Nederlands, Duits, Overige taleniPad, iPhone, iPod touch
Een prima app voor het vak Economie/maatschappijleer. "Staatsschuld" geeft inzicht in de staatsschuld van meer dan 180 landen. Het laat zien hoe de staatsschuld zich ontwikkelt (real-time!!) en geeft een overzicht van de historische ontwikkeling van de schuld. De app heeft verschillende opties om de staatsschuld te bestuderen, zoals weergave in verschillende valuta of als percentage van het bruto binnenlands product. Ook kan je op een wereldkaart eenvoudig zien welke landen de hoogste staatsschuld hebben!
€3,49Wiskunde/rekenenPOEngels, Nederlands, Duits, Overige taleniPad, iPhone, iPod touch
Hoeveel is 7 × (4 + 9)? Langer dan vijf seconden nodig gehad? Dat kan beter! Met Hoofdrekenen kan men met veelvuldige taken spelenderwijs zijn rekenkunsten trainen, beeldpuzzels zetten u er toe aan, verder te doen. Terwijl de eerste moeilijkheidsgraad voor kinderen op basisschoolleeftijd bestemd is, zijn de hogere niveaus ook voor ervaren hoofdrekenaars een uitdaging! Ten laatste met een tijdlimiet kent iedereen zijn grenzen...
GratisAlgemeenVONederlandsiPad
Schooltas biedt leerlingen en docenten in PO, VO en MBO de boeken van ThiemeMeulenhoff en uitgeverij Hermaion op de iPad. Met SchooltasApp kun je eenvoudig met de boeken werken en daarbij gebruik maken van alles wat je iPad te bieden heeft. Schooltas toont niet alleen de boeken, maar het is ook mogelijk om zelf content (links, audio en video) toe te voegen en uit te wisselen door het plaatsen van prikkers. In het interactieve schrift maak je aantekeningen en opdrachten.
€6,99 Nederlands/TaalPONederlandsiPad
Met de app Bru-taal kun je je taalvaardigheden opkrikken. Er zitten allerlei verschillende oefeningen in voor bijvoorbeeld de spelling van de persoonsvorm in verleden tijd en een voltooid deelwoorden, maar ook het leren van synoniemen of het leren herkennen van bezittelijke voornaamwoorden, tegenstellingen of het meervoud of verkleinwoord van een woord. Zelfs samengestelde zinnen zitten in de app. Al met al veel verschillende onderdelen om je taalniveau op orde te krijgen.
€ 3,49Wiskunde/rekenenPOEngels, Nederlands, Frans, Duits, Overige taleniPad
Jungle Breuken is een ongelofelijk gemakkelijke, leuke en interactieve app die kinderen leert omgaan met breuken op een visuele manier. De oefeningen zijn leuk als oefenstof voor kinderen uit groep 5 en groep 6. Voor de kinderen van groep 7 en groep 8 zijn de oefeningen erg makkelijk, omdat de breuken niet verder gaan dan acht stukken. Als een kind in groep 7 of groep 8 zit en nog moeite heeft met breuken, dan biedt dit spel wel een uitkomst om de basis goed te oefenen.
€1,09Engels, Nederlands/TaalPOEngels, Nederlands, Frans, Duits, Overige taleniPad, iPhone, iPod touch
Een app met geschikte oefeningen voor de kleuters/onderbouw: leer de vergrotende trap. Welke is sneller, welke is groter, welke is lichter etc. De ingesproken taal is Engels. Maar je kunt zelf alles opnieuw inspreken in jouw gewenste taal, met jouw stem en je kunt meer tekst toevoegen om de app nog leerzamer te maken.
€1,09Engels, Nederlands/TaalPOEngels, Nederlands, Frans, Duits, Overige taleniPad, iPhone, iPod touch
Bij deze app krijg je 2 of 3 foto’s te zien en moet kiezen uit 2 of 3 plaatjes wat bij elkaar hoort. Wanneer je drie plaatjes na elkaar goed hebt, gaat de App automatisch naar een moeilijker niveau. De app is volledig aanpasbaar, dus aantal items is instelbaar, ook geluid, je kan de app opnieuw inspreken in een andere taal/met je eigen stem, maar ook zonder geluid is deze app goed te gebruiken!
GratisMuziekPONederlandsiPad, iPhone, iPod touch
Deze app bevat de teksten van populaire (oud-hollandsche) kinderliedjes. Handig als naslagwerk als je met de kinderen wil zingen. Alle liedjes zijn optioneel (eenmalig aankopen, 0,89 euro, voor alle liedjes) te voorzien van melodie en karaoke.
€2,49Nederlands/TaalPONederlandsiPad, iPhone, iPod touch
Dit verhaal over de poezen Pim en Pom is niet enkel erg mooi, maar ook erg interactief. Kleuters zullen dol zijn op het Safari-verhaal dat de twee poezen in eigen tuin beleven. Naast het interactieve verhaal bevat de app met illustraties van Fiep Westendorp en een dieren geluiden spel.
Gratis AlgemeenVONederlandsiPad, iPhone, iPod touch
Maestro is de docenten app van Magister. De app bevat allerlei informatie zoals het rooster, beknopte leerling- en personeelsinformatie en een absentenregistratie.
€5,49 EngelsPO, VOEngelsiPad
Book Creator for iPad is te vergelijken met InDesign op de desktop, maar dan wel een sterk vereenvoudigde versie waarmee je eenvoudige dingen kunt doen als: tekst in blokken plaatsen, afbeeldingen toevoegen vanuit een bibliotheek, meerdere lagen, formaat aanpassen en dergelijke. Ben je klaar, dan kun je het boek openen in iBooks of doorsturen naar Dropbox.
GratisBewegingsonderwijsPO, VOEngels, NederlandsiPad, iPhone, iPod touch
Met CoachMyVideo kun je heel eenvoudig en goed gebruiken tijdens LO lessen. Je kunt de filmpjes beoordelen die je hebt opgeslagen op je applicatie. Je kunt de film inslow motion afspelen en stilzetten op elk gewenst moment. Verder is het mogelijk om in de film te tekenen, markeren en hoeken te maken. Daarna kun jehet gemakkelijk delen met een leerling.
€2,69BewegingsonderwijsPO, VONederlandsiPad, iPhone, iPod touch
De app voor super veel turnonderdelen! De FLICKFLAPP biedt een beschrijving van de turnonderdelen op drie niveaus en is een ideaal naslagwerk en een uitgebreide bibliotheek. Die niveaus lopen synchroon met de trainerskwalificaties binnen de Kwalificatiestructuur Sport (KSS). Je kunt in deze app lezen hoe elementen worden uitgevoerd, hoe ze worden opgebouwd, hoe je deze elementen kunt aanleren, enzovoort. De elementen kunnen gezocht worden door middel van een zoekopdracht al dan niet gecombineerd met het selecteren van geslacht en toestel (vloer, balk, rek, etc.).
€3,49ScheikundeVOEngelsiPad, iPhone, iPod touch
Met de app Kid Science: Chemistry Experiments kunnen leerlingen leuke proefjes aan de hand van filmpjes en tekst en uitleg uitproberen of bekijken. Naderhand kan er een quiz worden gedaan om zo de geleerde stof te toetsen.
€3,49 Wiskunde/rekenenPOEngels, Nederlands, Frans, Duits, Overige taleniPad, iPhone, iPod touch
Little Digits is een leuke, leerzame app die kinderen cijfers leert door een nieuwe draai aan vingertellen te geven. Door het multi-touchscherm van de iPad te gebruiken, toont Little Digits cijfers aan de hand van hoeveel vingers het scherm aanraken. Kinderen leren de cijfers op het scherm door ze te associëren met het aantal vingers dat ze moeten neerzetten, terwijl ze tegelijkertijd genieten van de unieke karakters en animaties in de Little Digits wereld. Er zijn ook spelletjes die kleine plus- en minsommen introduceren, waar je op het antwoord komt met dezelfde multi-touch vingerdetectie. Geschikt voor de onderbouw.
€2,29 NatuurkundeVOEngelsiPad
Experimenteer met eenvoudige seriële en parallele schakelingen door ze zelf te maken en te controleren of ze werken. Er bestaat ook een gevorderde versie van deze app. Deze app is onderdeel van een serie van apps om allerlei natuur-wiskundige wetten op een speelse aantrekkelijke manier te leren. Hier vindt u alle apps: https://itunes.apple.com/nl/artist/exploriments.com/id483875233
GratisEngelsPOEngels, NederlandsiPad, iPhone, iPod touch
Engelse Woordjes Match helpt op een speelse manier bij het oefenen van engelse woorden. Je oefent op basis van 2 woordenlijsten: categories (categorieën) en common words (veelvoorkomende woorden). Er zijn 48 verschillende categorieën van elk 10 woorden zoals: numbers, clothing, colours, etc. De lijst van 'Common Words' is gebaseerd op de meest voorkomende Engelse woorden. Op deze manier is het mogelijk al snel de basis van het Engels onder de knie te krijgen.
GratisGeschiedenisVONederlandsiPad, iPhone, iPod touch
Deze app is een serious game die je meer leert over de handelaren in de Gouden eeuw met informatie uit de tijd van 1594 tot 1612. Al spelend wordt je een succesvol investeerder in Amsterdam tijdens de Gouden Eeuw. Het doel van het spel is om de juiste financiële strategie te bedenken en de beste deals te sluiten.
GratisAlgemeen, Nederlands/TaalVODuitsiPad, iPhone, iPod touch
Voor het vak Duits. Moeite met het onthouden/leren van Duitse naamvallen? Zoek met deze app de naamvallen bij de Duitse woorden, er staan meer dan 17000 woorden in. Je kan favoriete naamvallen opslaan en jezelf toetsen. Ook een uitleg over de naamvallen en de geslachtsbepaling van de woorden helpt je om het beter te begrijpen.
€9,99 Wiskunde/rekenenPO, VONederlandsiPad, iPhone, iPod touch
Deze app bied uitgerbeide rekenmachine waarmee je kan rekenen met; maateenheden, percentages + absolute percentages, valuta, koersen en de populairste formules.
€5,49AlgemeenPO, VOEngelsiPad
De bekende time timer. Stel in hoe lang er bijv. aan de taak mag worden gewerkt. Ook goed om te leren leren voor op school of thuis.
€1,09AlgemeenPOEngelsiPad, iPhone, iPod touch
Leuke (stoplicht) timer om te gebruiken in de klas of thuis. Stel zelf eenvoudig de tijd in en maak afspraken wat je bij welk licht mag doen. Handig voor bij zelfstandig werken. Bijvoorbeeld: groen = praten, oranje is alleen met jou groepje overleggen, rood = stil zijn en werken. Ook geschikt om te gebruiken bij een verkeersles.
€0,89 NatuurkundePO, VOEngelsiPad, iPhone, iPod touch
Met deze app ontwerp je een zo stevig mogelijke brug die via verschillende testjes wordt gecontroleerd op sterkte. Uitwisselen van ontwerpen is ook mogelijk. Voor bovenbouw van het BO en voor alle klassen van het VO.
€ 10,99Creatief, Video/FotografiePO, VOEngelsiPad
Je kunt zowel time-lapse filmpjes als stopmotion filmpjes maken met deze app maar voor beide heb je naast een iPad (en statief) in ieder geval één ding erg hard nodig: geduld. Ondanks dat deze app duur is heeft hij wel zeer veel instellingen en exportmogelijkheden! Vind hier een review met video van het gebruik van deze app: http://www.tabletsmagazine.nl/2012/07/app-review-istopmotion-voor-de-ipad/
GratisCreatief, Video/FotografiePO, VOEngelsiPad, iPhone, iPod touch
App om stopmotion-filmpjes te maken. Bij het gebruik van deze app wordt creativiteit aangesproken en leren leerlingen omgaan met verschillende technieken zoals: script schrijven, iMotion App bedienen, filmen, verwerken, uploaden naar YouTube.
Gratis Wiskunde/rekenenPONederlandsiPad, iPhone, iPod touch
Deze app is uitgebreider dan de meeste apps waarmee kinderen klokkijken kunnen leren. Naast oefeningen bevat de app verhalen en animaties. Een aantal onderdelen is gratis, om alles te kunnen spelen betaal je: €2,69.
Gratis Algemeen, CreatiefPO, VOEngelsiPad
Animatie app om zelf animaties te op een theaterachtige manier maken. Kies de poppetjes en spreek in met je eigen stem. Voor kinderen die moeite hebben met (begrijpend) lezen is het belangrijk dat ze een verhaal structuur kunnen herkennen. Door zelf een mini verhaal te vertellen met deze app kunnen ze hier op een creatieve manier mee oefenen. De beeldende app spreekt ook leerlingen aan die lezen niet zo leuk vinden! Zie ook eduapp.nl voor lesideeen.
€3,49Nederlands/TaalPONederlandsiPad, iPhone, iPod touch
Interactief prentenboek. Julia en Sam beleven allerlei avonturen in het muizenhuis. Op elke bladzijde van het boek zijn verrassingen te vinden. Beleef de populaire avonturen mee met Julia en Sam!
€1,99AardrijkskundePO, VONederlandsiPad, iPhone, iPod touch
In de app topokluis kun je de topografie van NL oefenen. Je kan kiezen tussen het oefenen van provincies, grote steden, wateren & eilanden of provindciehoofdsteden.
GratisAlgemeenPO, VOEngelsiPad, iPhone, iPod touch
De app is bedoeld om je huiswerk en opdrachten op een rijtje te zetten, zodat je kunt zien welke klussen er nog liggen. Je vult het onderwerp, de taak, einddatum en classificatie in en bent klaar. Eventueel kun je ook notities toevoegen. Ben je klaar met een bepaalde huiswerktaak, dan veeg je er overheen om als afgerond te markeren. Je kunt vanuit de app ook taken naar vrienden sturen via sms of e-mail, om ze bijvoorbeeld te herinneren aan een groepsopdracht.
Gratis  (account = betaald)AlgemeenPONederlandsiPad, iPhone, iPod touch
Squla voor de groepen 1 t/m 8 bevat leerzame spellen, quizzen en oefeningen voor drie onderdelen: rekenen, taal en wereldoriëntatie. Kinderen leren al spelend op hun eigen niveau, maar moeten hiervoor wel een betaald account aanschaffen.
GratisWiskunde/rekenenPONederlandsiPad, iPhone, iPod touch
Rekenkoning junior is een rekenspel dat zich afspeelt in de Middeleeuwen. Rekenkoning Junior is geschikt voor 6 jaar en ouder en laat kinderen op een toegankelijke en inspirerende manier kennis maken met rekenen. Het spel prikkelt de nieuwsgierigheid en maakt rekenen leuk. Spelers leren zelf nadenken en leren allerlei soorten rekenproblemen van verschillende kanten te bekijken.
€ 3,49GeschiedenisPO, VONederlands
De leukste manier om de canon van de Nederlandse geschiedenis te ontdekken! Bekijk foto’s en filmpjes, links naar websites en maak opdrachten met je klasgenoten. Met tijdslijnen en interactieve vensters, die naadloos passen in het geschiedenisonderwijs op de basisschool.
GratisAlgemeenPO, VONederlandsiPad, iPhone, iPod touch
Deze app barst van de interessante, goede en verantwoorde filmpjes. Pas na het invullen van een zoekterm kan de zoekopdracht verfijnd worden (schooltype, groep, vakgebied etcetera). De zoekopdracht kan worden opgeslagen, de filters (zoals voor welke leeftijdsgroep) niet. Je kunt een lijst met favorieten samenstellen.
GratisAlgemeen, TechniekPO, VONederlandsiPad, iPhone, iPod touch
Met deze app van het Klokhuis kun je wetenschappelijke experimenten doen met gewone spullen uit je eigen huis. Onderzoek bijvoorbeeld hoeveel je kunt optillen met een ballon of wat er gebeurt als je zout op een ijsblokje strooit. De app hoort bij een Klokhuis-serie over wetenschappelijk onderzoek. Je kunt de afleveringen van deze serie terugkijken in de app.
GratisPONederlandsiPad, iPhone, iPod touch
In de Dierenzoeker vind je de meest voorkomende Nederlandse huis-, tuin en keukendieren. Het gaat om dieren uit de directe leefomgeving van mensen. Dieren in de stadsnatuur, zoals tuinen en parken, maar ook binnenshuis. Via het beantwoorden van vragen over het door jou gevonden dier (bijv. over kleur, gedrag, aantal poten) kun je hem uiteindelijk op naam brengen en er meer over leren. Op dit moment kun je ongeveer 300 dieren vinden.
GratisAlgemeenPOEngelsiPad, iPhone, iPod touch
Maily is een mailprogramma zonder taal voor de allerjongsten. Kinderen vanaf 4 jaar zouden al kunnen mailen met het programma. Met deze app kun je goed toezicht houden, omdat je alle mailwisselingen kan checken of eerst mailtjes kan goedkeuren
GratisAlgemeenPO, VOEngels, Nederlands, Frans, Duits, Overige taleniPad
Showbie is een simpel programma waarbij vanuit verschillende apps werk ingeleverd kan worden bij de leraar en de leraar vervolgens het beoordeelde en van feedback voorziene werk kan terugzetten, zodat de leerling dit weer kan openen op de iPad. Leerlingen zien alleen hun werk.
GratisAlgemeenPO, VOEngelsiPad, iPhone, iPod touch
App om instructies en toetsen te maken en klassikaal af te nemen. Ook zeer geschikt voor het geven van interactieve presentaties.
GratisNederlands/TaalPOEngels, NederlandsiPad, iPhone
Kinderen kunnen losse letters en cijfers oefenen en dubbelklanken als au en ei. De letters zijn groot en de schrijfrichting wordt duidelijk aangegeven. Gaat het mis, dan wordt het scherm rood en verschijnt de letter opnieuw. Elke goede letter levert een vlinder op en bij vijf vlinders is de letter afgerond. Een minpunt is dat de app een vaste volgorde heeft, verdeeld in clusters. Je kunt pas verder als je een cluster helemaal hebt afgerond. Even één letter oefenen gaat niet.
GratisBewegingsonderwijsPO, VOEngelsiPad, iPhone, iPod touch
Houd tijdens het sporten de score tussen de beide teams bij via dit scorebord.
€4,99BewegingsonderwijsVONederlandsiPad, iPhone, iPod touch
Video-app gebruikt door coaches om beweging te analyseren.
GratisBewegingsonderwijsPO, VONederlandsiPad
Een verzameling van lesideeën, leskaarten, shuttle run tests, niveau filmpjes en app informatie voor het vak bewegingsonderwijs. De LO-app is de ideale starterskid voor iedereen die met de iPad in de sportzaal gaat werken. De app biedt een totaalpakket zodat je op een makkelijke manier snel van start kunt gaan met de iPad in je gymles.
€5,49BewegingsonderwijsPO, VOEngelsiPad, iPhone, iPod touch
Maak een planning voor het allerlei verschillende sporten en analyseer hoe het gaat op het veld. In deze betaalde versie zitten alle sporten.
GratisBewegingsonderwijs, Biologie/NatuurPO, VOEngelsiPad, iPhone, iPod touch
Anatomie-app met verschillende onderdelen: spieren, botten, luchtwegen, spijsvertering, urinewegen, zenuwstelsel, voortplantingsorganen en het endocriene systeem. Ook geschikt voor de bovenbouw van het basisonderwijs.
GratisBiologie/NatuurPO, VOEngelsiPad
Bekijk het menselijk hart en de activiteit wanneer het klopt met een bepaalde snelheid. Voor leerlingen die bezwaren hebben tegen een echt snijpracticum is dit een bruikbaar alternatief. Ook bruikbaar voor de bovenbouw van het basisonderwijs.
GratisProgrammerenPOEngelsiPad, iPhone, iPod touch
De Bee-Bot is een programmeerbare robot, kinderen kunnen leren programmeren. De Bee-Bot zelf hoeft niet aangeschaft te worden. Ook het ruimtelijk inzicht, vooruit denken en de concentratie worden getraind met deze app. Doordat de navigatie van de Bee-Bot gemakkelijk is kunnen kinderen er snel mee aan de slag. Vanaf groep 2 kan er onder goede begeleiding mee gewerkt worden. Oudere leerlingen kunnen zelfstandig aan de slag.
GratisProgrammerenPOEngels, Nederlands, Frans, Duits, Overige taleniPad
Deze app leert kinderen op een speelse manier kennis laat maken met programmeren. Je speelt in drie werelden en met negentig levels. Elke wereld staat vol doolhoven van blokjes, waaruit pluizige beestjes (die gecrasht zijn met hun ruimteschip) de uitgang moeten zien te vinden. Door met pijltjes te bepalen welke weg gevolgd moet worden zie je wat jij hebt geprogrammeerd. Hoe hoger het level, hoe meer stappen je vooruit moet denken. Pas op voor in-app aankopen in de gratis versie. Na dertig levels kun je de app tegen betaling upgraden.
GratisProgrammerenPO, VOEngelsiPad
Dit transparante beestje is zowel op de klassieke manier als via een app op je smartphone of tablet te bedienen! Net als de Bee-Bot kan de Blue-Bot kinderen op speelse wijze hun eerste programmeervaardigheden bijbrengen. Dankzij de vele accessoires kan de Blue-Bot bij diverse vakken (informatica, rekenen, taal, aardrijkskunde) worden ingezet en leren kinderen om te programmeren, in oplossingen te denken en vergroot het hun ruimtelijk inzicht.
GratisAlgemeen, ProgrammerenPONederlandsiPad, iPhone, iPod touch
Wees een bedenker! Leer anderen door middel van het maken van eigen apps en speel andere apps die dagelijks worden gemaakt door de beste deskundigen en uitgevers wereldwijd! De beste app om talen en wiskunde te leren en om gepersonaliseerde onderwijs, assessments en projecten te geven. Word een TinyTap superster: deel je Tiny Apps en bereik miljoenen kinderen wereldwijd! Voor kinderen van 9 tot 11 jaar.
GratisProgrammerenVOEngels, Nederlands, Frans, DuitsiPad, iPhone, iPod touch
MeApp is een app om je creativiteit te stimuleren. De app geeft je de mogelijkheid om je eigen "apps" te maken in enkele minuten. Als je klaar bent met maken van de app kan je met één tik de app ook laten werken en je kan het delen met je vrienden. Probeer, speel, maak er wat leuks van. Voor instructie video's kijk op: https://www.youtube.com/channel/UCrRyjrwSW2GwFoCngvmeuGw Leerkrachten kijk voor lesideeen met deze app op: https://eduapp.nl/profielen/phorchner/lesideeen/je-eigen-app-zonder-programmeren
GratisAlgemeenPO, VONederlandsiPad, iPhone, iPod touch
Prowise Presenter is een professionele app waarmee je eenvoudig presentaties kunt maken. Breng je lessen tot leven en creëer optimale interactiviteit met de mogelijkheden die het pakket te bieden heeft. Naast de standaard-functies van een whiteboard applicatie heeft Presenter een uitgebreid aanbod van educatieve tools. Bovendien kun je eenvoudig je scherm delen met alle leerlingen, quizzen opstellen of de klas laten stemmen. Geen tijd om een les zelf te maken? Dan pas je gewoon een les aan uit de community.
GratisBewegingsonderwijsPO, VONederlandsiPad, iPhone, iPod touch
Ben je als trainer/coach op zoek naar een warming-up oefenprogramma? Met de warming-up app kun je hockey voor iedere leeftijd een warming-up trainingsschema op maat, met video's van de oefeningen. Door deze oefeningen kunnen teams op een leuke, verantwoorde en gevarieerde manier beginnen aan de gymles.
Prowise connect
GratisAlgemeenPONederlandsiPad, iPhone, iPod touch
ProConnect biedt kant en klare tools die de interactiviteit bewerkstelligen tussen digibord en "any device".
GratisAlgemeenPO, VONederlandsiPad, iPhone, iPod touch
Deze site heeft nog geen app, maar het is wel een hele bruikbare applicatie voor het onderwijs. Online kun je als docent een toets of quiz maken en deze door de leerlingen laten invullen. Het student-response systeem werkt op elk apparaat met een browser, toegang tot internet. Het stelt je in staat om een serie meerkeuzevragen (quiz), meningsvragen of enquêtevragen te maken die de leerlingen vervolgens kunnen beantwoorden via de site. De leerling kan de pincode van de leraar invullen op http://kahoot.it
GratisAlgemeenPONederlandsiPad, iPhone, iPod touch
App om te leren klokkijken vanaf groep 4, de klokt spreekt de tijden in het Nederlands (of Engels, Duits of zelfs chinees) uit. Met uren, kwartieren en de tijd per 5 minuten. Je leert in een mooie omgeving zowel digitaal als analoog klokkijken
€3,49Algemeen, Techniek, Video/FotografiePO, VOEngelsiPad, iPhone, iPod touch
Greenscreen app voor het maken filmpjes met een groen scherm. Met de app kun je je eigen beelden combineren met plaatjes, video's of kunstwerken die je achter je eigen video in het beeld 'plakt'. Zo maak je gemakkelijk samengestelde video's.
GratisAlgemeenPOEngelsiPad, iPhone, iPod touch
Quizizz is een website waarbij je een quiz kan maken. Goed bruikbaar om de lesstof te overhoren. De vragen kunnen gehusseld worden zodat de leerlingen niet op hetzelfde moment dezelfde vraag krijgen. De vragen verschijnen voor de leerlingen op de iPad. Leerlingen kunnen de vragen in eigen tempo, binnen een bepaalde tijd, maken. Ook kan je de quiz als huiswerk meegeven. Aan het einde van de quiz ontvangt de docent een rapport met daarin per vraag de goede en foute antwoorden van de leerlingen.
GratisAardrijkskunde, Algemeen, Bewegingsonderwijs, Biologie/Natuur, Creatief, Engels, Geschiedenis, Mindmappen/brainstormen, Muziek, Natuurkunde, Scheikunde, Techniek, Wiskunde/rekenenPO, VOEngels, NederlandsiPad, iPhone, iPod touch
Showbie is een simpel programma waarbij vanuit verschillende apps werk ingeleverd kan worden bij de leraar en de leraar vervolgens het beoordeelde en van feedback voorziene werk kan terugzetten, zodat de leerling dit weer kan openen op de iPad. Leerlingen zien alleen hun werk.
GratisProgrammerenPOEngelsiPad
Programmeer app waarmee jonge kinderen zelf verhaaltjes kunnen maken, met grote keuze uit 'hoofdpersonen', achtergronden en acties. Zie direct het gevolg van een verandering terug. Per hoofdpersoon kun je dingen laten gebeuren. Met een introductie, waardoor kinderen snel snappen wat ze ermee kunnen doen. Vanaf groep 3.
GratisAlgemeenPONederlandsiPad, iPhone, iPod touch
Een site wat je kan gebruiken als prikbord, waar leerlingen zonder inlog foto's tekst filmpjes kunnen achterlaten.
GratisBewegingsonderwijsPO, VONederlandsiPad, iPhone, iPod touch
Met deze app kan de docent bewegingsonderwijs een les samenstellen met behulp van instructievideo’s van gymoefeningen, die door de leerlingen zelfstandig uitgevoerd kunnen worden. Uit een grote lijst met beschikbare videofragmenten stelt de docent een programma samen in het lesscherm. In het leerlingenscherm kunnen de studenten vervolgens de video’s die door de docent op volgorde zijn gezet zelfstandig uitvoeren. Deze video’s kunnen met of zonder internetverbinding worden gebruikt.
GratisProgrammerenPO, VOEngelsiPad, iPhone, iPod touch
Deze app voor de iPad leert kinderen je spelenderwijs programmeren door een script te maken van blokjes met commando’s. Hopscotch is losjes gebaseerd op de programmeertaal Scratch.
GratisProgrammerenPO, VOEngelsiPad, iPhone, iPod touch
CodeSpark Academy The Foos is een goede app om kinderen van 4 tot 9 jaar te leren programmeren.
€2,99ProgrammerenPOEngelsiPad, iPhone, iPod touch
Met deze gratis app leren kinderen de beginselen van het programmeren en wordt het logisch denken gestimuleerd. Het poppetje krijgt commando’s om zijn weg te vinden op het speelveld en hij moet blokjes verlichten. Geschikt voor kinderen van 4 tot en met 8 jaar. Er is ook een versie voor 8+
GratisAlgemeen, CreatiefPO, VOEngelsiPad, iPhone, iPod touch
CoSpaces is een webbased applicatie (surf naar cospaces.io) biedt uitstekende mogelijkheden om je eigen VR ervaring te maken. Het platform blinkt uit in bedieningsgemak en stelt praktisch iedereen in staat om zijn eigen VR applicatie te creëren, delen en ervaren. Door het “Drag & Drop” karakter van het platform is geen programmeer kennis vereist en dat maakt dit platform tot een van de meest laagdrempelige om eens lekker te experimenteren met Virtual Reality. Gemaakte experimenten zijn gelijk beschikbaar om te delen, te ervaren en te bekijken via een mobiele VR bril of gewoon online. Als leraar ben je met CoSpaces in staat om zelf jonge leerlingen binnen 1 uur een daadwerkelijk product te laten maken wat ze nog diezelfde middag trots aan hun ouders kunnen laten zien in 360 graden op je telefoon/tablet of via een VR bril!
GratisAlgemeen, CreatiefPOEngelsiPad, iPhone, iPod touch
Grote kans dat je de app Quiver al kent. Met deze app breng je kleurplaten tot leven via Augmented Reality (AR). De makers hebben nu een nieuwe app gemaakt; Quiver Fashion! Deze keer dus over mode. Ontwerp kleding voor de modellen en laat ze over de catwalk lopen. Veel kleurplezier en vergeet niet foto’s te maken van de modeshow.
€0,99BewegingsonderwijsPO, VONederlandsiPad, iPhone, iPod touch
De LO-APP sportregels is de nieuwe app voor zowel gym onderwijzend Nederland, als voor alle trainers uit de diverse takken van sport. Alle lastige regels van sporten die je misschien niet dagelijks geeft op een rijtje. Wij hebben namens de LO app geprobeerd een duidelijke verdeling te maken van alle sporten; Atletiek, doelspelen, slag- en loop spelen, terugslag spelen, tik- en afgooi spelen, vecht- en verdediging sporten.
€3,49Biologie/NatuurPO, VONederlandsiPad, iPhone, iPod touch
Ontdek ons zonnestelsel! Reis in de ruimte en bezoek kleine Mercurius, trotse Venus, vriendelijke Aarde, stoffige Mars, stormachtige Jupiter, elegante Saturnus, nevelige Uranus, en mysterieuze Neptunus. Slinger meteorieten door de atmosfeer. Draai rond de zon en zoom in op haar oppervlakte. Leer over de zwaartekracht, atmossfeer en de kenmerken van deze planeten en de zon.
€1,99Wiskunde/rekenenPO, VOEngelsiPad, iPhone, iPod touch
De app Fraction Tiles is een app die je kunt gebruiken ter visuele ondersteuning voor breuken, decimalen en procenten. Door middel van gekleurde blokjes kunnen kinderen zien hoe groot een breuk, decimaal of procent is. De gekleurde blokjes kun je tegen elkaar aanzetten. Op deze manier zien kinderen hoeveel je nodig hebt om tot één hele of 100% te komen. Met behulp van pennen of testvakken kun je er iets bij schrijven.
GratisAlgemeen, Nederlands/TaalPONederlandsiPad, iPhone, iPod touch
Tekstverwerker voor dyslectische leerlingen of mensen met lees- en schrijfproblemen. Teksten kunnen worden voorgelezen, er zitten woordvoorspellers in de app, lettertype dyslexie is toegevoegd en zelfs teksten op foto's kunnen worden voorgelezen.