Werken bij Alberdingk Thijm Scholen

​​​​​Bij Alberdingk Thijm Scholen werken meer dan 750 onderwijsprofessionals verspreid in het Gooi​. ​​​​​​​​​Wij bieden ze de kans zich voortdurend te ontwikkelen. De speerpunten van de organisatie zijn ICT en tweetaligheid en '​alles wat ertoe doet'. ​We zie​n de school als een 'community', waarbij we verder kijken dan alleen de schoolprestaties van de leerlingen. Dit betekent voor docenten en leerkrachten dat zij hiervoor open staan, kunnen meedenken en zich hiern ontwikkelen.

 
Begeleiding nieuwe docenten

Nieuwe docenten die bij een van onze scholen komen werken, krijgen gedurende twee jaar een serie masterclasses aangeboden. Docenten die net zijn afgestudeerd en voor het eerst voor de klas zullen staan, krijgen een intensieve tweedaagse Class Room Management training. Daarna volgen enkele verdiepende masterclasses voor alle nieuwe docenten. De masterclasses worden verzorgd door het Alberdingk Thijm Institute.

Masteropleiding

Docenten met ambitie en leiderschapskwaliteiten kunnen deelnemen aan de masteropleiding voor schoolleiders in het (katholiek) funderend onderwijs. Dit is een deeltijd opleiding in schoolmanagement van twee jaar die wordt afgesloten met een eindscriptie. Deelnemers ontvangen na afloop een Master's degree. De opleiding wordt verzorgd door het Alberdingk Thijm Teachers College.

Sport

Sport en beweging is een speerpunt van de organisatie. Medewerkers van de verschillende scholen doen elk jaar mee aan verschillende business runs in Nederland waaronder de Hilversum City Run. Er is een jaarlijks hockey toernooi en bijna elke VO-school heeft een eigen sportteam.  ​

Professionele Ondersteuning

De scholen vallen gezamenlijk onder een koepelstichting. Deze stichting en de scholen worden ondersteund door het besturingscentrum waaronder diensten vallen zoals finance & control, huisvesting, personeel & organisatie, juridische zaken en beleid, communicatie & pr en facilitaire zaken, ICT en systeembeheer,  het interne opleidingsinstituut (Alberdingk Thijm Institute) en een leerlingbegeleidingsinstituut (W.J.F. Nuyens Instituut). ​

Werken bij Alberdingk Thijm Scholen? 

Klik hier voor het actuele vacature aanbod.​​

​Stage lopen bij Alberdingk Thijm Scholen?

Lees hier meer over de mogelijkheden